Slivky v snehových oblakoch fotorecept
Foto: helena10
Famózna šťavnatá pochúťka z čerstvých sliviek. Upečte – neobanujete.
Suroviny
Cesto: | |
75 g |
|
50 g |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
150 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1 KL nastrúhaná |
|
Slivky: | |
čerstvé |
|
|
|
|
|
Snehové oblaky: | |
3 ks |
|
75 g |
|
1/2 bal. (v prášku) |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Pripravím si najprv čerstvé slivky (umyjem, osuším a nakrájam na polovice).
- 2
Na cesto vyšľahám zmäknuté maslo s cukrami a pridávam po jednom vaječné žĺtky, potom jemne zašľahávam smotanu, štipku soli a na viackrát preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec primiešam nastrúhanú kôru z citróna.
- 3
Cesto rozotriem na plech 24 x 24 cm, ktorého dno som vystlala papierom na pečenie a boky som vymastila maslom a posypala hrubou múkou.
- 4
Na rozotreté cesto ukladám rozpolené slivky rezom hore, veľmi nezatlačím. Do väčších medzierok som ešte vložila na drobno narezané slivky - nemusíte. Vrch sliviek posypem vanilkovým a škoricovým cukrom. Ochutiť si môžete podľa seba.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 6
Medzitým si vyšľahám tuhý sneh z bielkov s postupným pridávaním cukru a nakoniec krátko zašľahám vanilkovo-smotanový puding v prášku.
- 7
Hotový sneh natieram na takmer upečený koláč. Koláč vrátim späť do rúry a teplotu znížim na 150 stupňov, aby sa sneh zapiekol. Kontrolujem. Bolo to cca 15 minút.
- 8
Upečený koláč nechám riadne vychladnúť, nakrájam a prajem všetkým dobrú chuť.
- 9
Na veľký plech musíte množstvo všetkých surovín zdvojnásobiť.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu