Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivky v snehových oblakoch fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 30. júla 2022
Slivky v snehových oblakoch (fotorecept)
Foto: helena10

Famózna šťavnatá pochúťka z čerstvých sliviek. Upečte – neobanujete.

Suroviny

Cesto:
75 g
50 g
1 KL
3 ks
100 ml
150 g
1 KL
štipka
1 KL nastrúhaná
Slivky:
 čerstvé
Snehové oblaky:
3 ks
75 g
1/2 bal. (v prášku)
Okrem toho:
 (na vymastenie plechu)
 (na vysypanie plechu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si najprv čerstvé slivky (umyjem, osuším a nakrájam na polovice).

  2. 2

    Na cesto vyšľahám zmäknuté maslo s cukrami a pridávam po jednom vaječné žĺtky, potom jemne zašľahávam smotanu, štipku soli a na viackrát preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec primiešam nastrúhanú kôru z citróna.

  3. 3

    Cesto rozotriem na plech 24 x 24 cm, ktorého dno som vystlala papierom na pečenie a boky som vymastila maslom a posypala hrubou múkou.

  4. 4

    Na rozotreté cesto ukladám rozpolené slivky rezom hore, veľmi nezatlačím. Do väčších medzierok som ešte vložila na drobno narezané slivky - nemusíte. Vrch sliviek posypem vanilkovým a škoricovým cukrom. Ochutiť si môžete podľa seba.

    Slivky v snehových oblakoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 20 - 25 minút. Pečte podľa svojej rúry.

  6. 6

    Medzitým si vyšľahám tuhý sneh z bielkov s postupným pridávaním cukru a nakoniec krátko zašľahám vanilkovo-smotanový puding v prášku.

  7. 7

    Hotový sneh natieram na takmer upečený koláč. Koláč vrátim späť do rúry a teplotu znížim na 150 stupňov, aby sa sneh zapiekol. Kontrolujem. Bolo to cca 15 minút.

    Slivky v snehových oblakoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený koláč nechám riadne vychladnúť, nakrájam a prajem všetkým dobrú chuť.

  9. 9

    Na veľký plech musíte množstvo všetkých surovín zdvojnásobiť.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný slivkový receptík, skvělé suroviny i foto! Máš krásné velké slivky... to je radost zpracovávat.
siuuu
Oj, tento by som veruže rada ochutnala - vyzerá výborne ;-) Keď dozrú slivky vyskúšam.