Slané slimáky

Slimáky so špenátom a slaninkou

Autor receptu: redakcia

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme na pásiky nakrájané plátky slanina a krátko restujeme. Pridáme umyté a odkvapkané lístky špenátu, necháme zvädnúť, premiešame a odstavíme.
  2. Do vychladnutého špenátu vmiešame nastrúhaný syr, ochutíme červenou údenou paprikou, soľou, mletým čiernym korením.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske natenko rozvaľkáme pizzové cesto do tvaru obdĺžnika. Na cesto rozložíme pripravenú špenátovú zmes. Pevne zvinieme do tvaru rolády. Nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.
  4. Slimáky rozložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.