Slané slimáky
Slimáky so špenátom a slaninkou
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista na ňom restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme na pásiky nakrájané plátky slanina
a krátko restujeme. Pridáme umyté a odkvapkané lístky špenátu, necháme zvädnúť, premiešame a odstavíme.
- Do vychladnutého špenátu vmiešame nastrúhaný syr, ochutíme červenou údenou paprikou, soľou, mletým čiernym korením.
- Na pomúčenej pracovnej doske natenko rozvaľkáme pizzové cesto do tvaru obdĺžnika. Na cesto rozložíme pripravenú špenátovú zmes. Pevne zvinieme do tvaru rolády. Nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.
- Slimáky rozložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
|