Slaný koláč s tofu, paradajkami, bazalkou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Slaný koláč s oblohou plnou chutí a bohatou na bielkoviny... (1 ks - cca 2135 kJ)
2 porcie |
30 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, droždia, vody, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ho 20 minút odpočívať.
- Medzitým na panvici rozohrejeme PL oleja a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme vodu, ČL horčice a pretlak...
- ...premiešame, na chvíľu odstavíme z plameňa, pridáme soľ, oregano a roztlačený cesnak.
- ...takisto rozmrvené tofu...
- ...zamiešame, prehrejeme a odstavíme.
- Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme do tenka a potrieme omáčkou...
- ...obložíme očistenými, po dĺžke pokrájanými šampiňónmi, dáme do predohriatej rúry a pečieme.
- Nakoniec upečené slané koláče posypeme syrom, obložíme bazalkou a podávame so zeleninou podľa chuti.
- Energetické hodnoty (1 ks) cca: 2135 kJ
Bielkoviny: 18,94g
Sacharidy: 77,13g
Tuky: 14,54g