Slaný koláč s fetou, paradajkami a píniovými orieškami
Foto: slavka2012
Pri tomto recepte som sa zdiaľky inšpirovala tureckým slaným koláčom pide, avšak namiesto kysnutého cesta som v časovej tiesni použila hotové lístkové.
porcie
príprava
Suroviny
1 balenie |
|
500 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
16 ks |
|
1 plná ČL tymian, šalvia |
|
podla chuti čerstvé lístky |
|
2 strúčiky posekaný |
|
1 plná PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si jednotlivé suroviny:
-
2
Cesnak nadrobno posekáme, paradajky pokrájame na kolieska, syr feta rukou rozdrobíme na drobné hrudky (ak je veľmi mäkká, nožom ju pokrájame na malé kocky).
-
3
Lístkové cesto rozprestrieme do primerane veľkého pekáča tak, aby okraje prečnievali približne 1,5 cm nad povrch a rovnomerne ho posypeme rozdrobenou fetou a pokrájaným cesnakom.
-
4
Na vrch poukladáme kolieska paradajok tak, aby sa čiastočne prekrývali. Pokvapkáme ich olivovým olejom trochu posolíme (pozor, feta je dosť slaná), posypeme píniovými orieškami a sušenými bylinkami.
-
5
Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 30 minút, alebo až kým okraje koláča nie sú dozlatova upečené.
-
6
Pred podávaním ozdobíme čiernymi olivami a lístkami čerstvej bazalky. Môžeme podávať ako malé pohostenie k vínu, alebo so šalátom ako ľahký obed či večeru
Ja som cakala navstevu a mala malo casu, preto som ho urobila z normalneho, v Kauflande kupeneho listkoveho cesta a bol naozaj dobry.