Slaný koláč s hríbikami a šunkou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Je to vlastne quiche v trochu inej podobe.

8-10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som si pripravila zmiesenim masla, muky a soli.
  2. Ak sa vam nebude dat cesto spojit pridajte opatrne 2-3 lyzice studenej vody. 2/3 cesta som rozvalkala medzi dvoma papierami na pecenie.
  3. Forma na pecenie mala 20cm priemer. Pred valkanim cesta som si oznacila na papier velkost formy a cesto som vyvalkala o 2,5 cm vacsie ako bol jej priemer. Cesto som prelozila do formy a popichala som ho vidlickou.
  4. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
  5. Na spodok predpeceneho cesta som dala posekanu sunku a mladu cibulku.
  6. Pokrajane sampiony som najprv poprazila na masle a potom som ich pridala k sunke a cibulke. Dve vajicka som rozslahala so smotanou a naliala som ich na pripravenu plnku. Plnku som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim.
  7. Do plnky som urobila pat jamiek.
  8. Do kazdej pripravenej jamky som rozbila jedno vajicko.
  9. Odlozenu jednu tretinu cesta som rozvalkala a dala som ju na vrch kolaca. Vrch cesta som potrela rozslahanym vajickom.
  10. Kolac som potom este piekla vo vyhriatej rure 170C dalsich 15 minut.
  11. Kolac som piekla v rozoberacej tortovej forme. Takto ho bolo lahsie vybrat.
  12. Este jeden obrazok v reze.