Slaninkové tofu

Autor receptu: katyperry31

Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a tuky namiesto živočíšnych. Ale trošku slaninky predsa len použijeme na chuť ;-) Viac fitness receptov nájdete aj na mojom blogu www.fitrecepty.blogspot.sk

15 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si dáme udusiť zeleninku - do hrnca nalejeme trochu vody, vysypeme balenie obľúbenej zeleninovej zmesi, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 10 minút.
  2. Tofu a slaninu nakrájame na kocky. Slaninku dáme na teflónovú panvicu a popražíme, aby pustila tuk. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme.
  3. Pridáme tofu a začneme ochucovať: poprášime čiernym korením, grilovacím a kari korením. Pridáme trochu sušeného zázvoru a čili a ešte poriadne posypeme sušeným cesnakom. Premiešame, aby sa koreniny dostali na všetky kocky tofu. Teraz pridáme 2 PL horčice, kečupu a sójovej omáčky a opäť všetko premiešame. Opekáme kým sa nám tofu jemne chytí do chrumkava. Je to veľmi rýchly recept, tofu a zeleninka by mali byť hotové zhruba naraz. A ľahká večera je na svete :-)