Slaninkové rizoto s husacou pečeňou a so špenátom
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013

Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
na 80 °C
Suroviny
100 ml |
|
1 kg |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
3-4 strúčiky |
|
100 ml |
|
400 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na rozohriatom olivovom oleji opražíme pór, pridáme ryžu a na miernom ohni spolu opražíme. Prilejeme biele víno, občas pomiešame a necháme odpariť polovicu vína. Neskôr pridávame vývar v menších množstvách tak, že ho postupne prilievame, kým sa ryža neuvarí. Pred úplným uvarením pridáme lyžicu masla a parmezánu, ktorý necháme úplne roztopiť. Zjemníme smotanou. Pri podávaní rizota položíme na vrch tenké plátky narezanej údenej slaniny z mangalice, ktorá sa na horúcom jedle jemne roztopí.
- 2
Z kvalitnej vykŕmenej husacej pečene narežeme medailóniky, mierne okoreníme a na horúcej panvici z oboch strán opečieme. Opečené medailóniky odložíme do rúry, vyhriatej na 80 °C. Pri podávaní posolenú pečienku položíme na vrch rizota.
- 3
Baby špenát na miernom ohni premiešame s olivovým olejom, na tenké plátky narezaným cesnakom, soľou a čiernym korením. Po tepelnej úprave špenát podávame ako prílohu alebo ako dekoráciu taniera.
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár k receptuPridaj komentár k receptu: