Slané tekvicové pečivo s kardamómom
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Umytú tekvicu nakrájame na kocky a upečieme v rúre domäkka. V kuchynskom robote zmiešame maslo, upečenú tekvicu, olej, soľ, kardamóm, múku, kypriaci prášok, jedno vajce a jeden bielok (žĺtok necháme na potretie). Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto rozvaľkáme na centimetrový plát, formičkou povykrajujeme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Žĺtok zmiešame s jogurtom a potrieme cesto. Vidličkou spravíme jemné zárezy. Posypeme jadierkami a dáme piecť do rúry zohriatej na 165 °C. Pečieme dozlata asi 20 minút.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu