Tekvicové slané pečivo
Tekvicové slané pečivo

Slané tekvicové pečivo s kardamómom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
Slané tekvicové pečivo s kardamómom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Suroviny

150 g
200 g
100 g
500 g
1 KL mletý
1 KL
10 g
2 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú tekvicu nakrájame na kocky a upečieme v rúre domäkka. V kuchynskom robote zmiešame maslo, upečenú tekvicu, olej, soľ, kardamóm, múku, kypriaci prášok, jedno vajce a jeden bielok (žĺtok necháme na potretie). Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na centimetrový plát, formičkou povykrajujeme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Žĺtok zmiešame s jogurtom a potrieme cesto. Vidličkou spravíme jemné zárezy. Posypeme jadierkami a dáme piecť do rúry zohriatej na 165 °C. Pečieme dozlata asi 20 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Slané chuťovky, Drobné pečivo, Jesenné, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre