Tekvicové slané pečivo
Slané tekvicové pečivo s kardamómom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
20 minút na 165 °C |
Postup- Umytú tekvicu nakrájame na
kocky a upečieme v rúre domäkka.
V kuchynskom robote zmiešame
maslo, upečenú tekvicu, olej,
soľ, kardamóm, múku, kypriaci
prášok, jedno vajce a jeden bielok (žĺtok necháme na potretie).
Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto rozvaľkáme na centimetrový
plát, formičkou povykrajujeme
a rozložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie.
- Žĺtok zmiešame s jogurtom a potrieme cesto. Vidličkou spravíme jemné zárezy. Posypeme
jadierkami a dáme piecť do rúry
zohriatej na 165 °C. Pečieme
dozlata asi 20 minút.
|