Tekvicové slané pečivo

Slané tekvicové pečivo s kardamómom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
20 minút
na 165 °C

Postup

  1. Umytú tekvicu nakrájame na kocky a upečieme v rúre domäkka. V kuchynskom robote zmiešame maslo, upečenú tekvicu, olej, soľ, kardamóm, múku, kypriaci prášok, jedno vajce a jeden bielok (žĺtok necháme na potretie). Vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme na centimetrový plát, formičkou povykrajujeme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Žĺtok zmiešame s jogurtom a potrieme cesto. Vidličkou spravíme jemné zárezy. Posypeme jadierkami a dáme piecť do rúry zohriatej na 165 °C. Pečieme dozlata asi 20 minút.