recept od mojej bývalej kolegyne Helenky,neviem či tu už taký recept nie je ale aspoň ho budem mať prepísany lebo ho mám napísaný na Zobraziť celý popisrecept od mojej bývalej kolegyne Helenky,neviem či tu už taký recept nie je ale aspoň ho budem mať prepísany lebo ho mám napísaný na starom kúsku papiera takto ho aspoň nestratím
porcií
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
0,5 dcl vlažné |
|
20 g |
|
1/2 kelímku |
|
140 g (lunex,karička) |
|
250 g |
|
2 |
|
na povrch: | |
na potretie cesta |
|
100 g strúhaný na posypanie |
|
Postup
-
1
Z droždia,1KL kryštálového cukru a vlažného mlieka si pripravíme v šálke kvások.Do misy si pridáme polohrubú múku,soľ,kyslú smotanu,Heru,syr 2 žĺtky a nakoniec vykysnutý kvásokVypracujeme hladké cesto ak je treba pridáme ešte múku. Necháme 1hodinu kysnúť.
-
2
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh a rozdelíme na 16 trojuholníkov a zvinieme od širšej strany k užšej do slimákov
-
3
ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie potrieme žĺtkom,postrúhaným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200°C 15-18 minút
-
4
Slanú dobrú chuť!
syra to nie je ono ten syr dodáva tomu tú správnu chuť možno by to šlo s PHILADHELFIOU musím niekedy vyskúšať.Keď prídeš na Slovensko spravíš si zo syrom ale si sa vynašla a dala si viac smotany u nás je pol kelímka smotany 90g.