Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom fotorecept
Foto: elenas
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový Zobraziť celý popisPotrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový obed alebo večeru. Hrnček 250 ml.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 ml |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti (alebo iné koreniny) |
|
3-3,5 hrnčeka |
|
1 zväzok |
|
4-5 ks |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Do vlažného kefíru pridáme a zľahka zamiešame sódu bikarbónu. Potom pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame metličkou. Pridávame múku a zamiesime hustejšie cesto.
-
2
Jarnú cibuľku a natvrdo uvarené vajcia nadrobno nasekáme a pridáme do cesta. Premiešame.
-
3
Cesto lyžicou vykladáme na rozohriatú panvicu s olejom a pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Upečené vykladáme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.
-
4
Podávame teplé s obľúbeným dresingom, ja som pripravila dresing z kyslej smotany, soli, cesnaku a pažítky. Dobrú chuť.
ďakujem za milý komentík a nahliadnutie:)
Ďakujem pekne:) a dúfam, že budú chutiť.
Teší ma, aj ja obľubujem ruskú kuchyňu, mám tu veľa receptov.
Ďakujem za komentík, som rada, že chutili:)