Slané lievance
Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance.* Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový obed alebo večeru. Hrnček 250 ml.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vlažného kefíru pridáme a zľahka zamiešame sódu bikarbónu. Potom pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame metličkou. Pridávame múku a zamiesime hustejšie cesto.
- Jarnú cibuľku a natvrdo uvarené vajcia nadrobno nasekáme a pridáme do cesta. Premiešame.
- Cesto lyžicou vykladáme na rozohriatú panvicu s olejom a pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Upečené vykladáme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.
- Podávame teplé s obľúbeným dresingom, ja som pripravila dresing z kyslej smotany, soli, cesnaku a pažítky. Dobrú chuť.