Slané bosniaky (fotorecept)

Autor receptu: iva63

bosniaky sú u nás veľmi obľúbené-:) jednoduchý, rýchly recept bez čakania na kvások s použitím múky ražnej chlebovej a T-650

6
porcií

Postup

  1. všetky suroviny dáme do misky, hákmi miesime cesto.. posypeme múkou a prikryjeme ľanovou utierkou ,necháme kysnúť...
  2. cesto musí dostatočne zvačšiť svoj objem
  3. cesto je dosť lepkavé...ale netreba sa toho báť...poriadne si pomúčime dosku ...
  4. rozdelíme na 6 dielov
  5. každý diel dostatočne spracujeme a vytvarujeme do tvaru bochníka...ak je to potretné, tak si kľudne pomúčime...ja som múčila múkou T-650
  6. bosniaky dáme na suchý plech
  7. potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou
  8. už neprikryjeme, rozohrejeme rúru na 200stupňov...čas kysnutia trvá vlastne toľko, čo máme rúru pripravenú na pečenie
  9. piekla som znovu na druhej mriežke zo spodu, kvôli dostatočnému prepečeniu zo spodu...(doba pečenia je individuálna, záleží od typu rúry!)
  10. upečené bosniaky necháme úplne vychladnúť na mriežke
  11. -:)
  12. takto vyzerajú z vnútra
  13. dobrú chuť prajem-:)