Slané bosniaky (fotorecept)
Autor receptu: iva63
bosniaky sú u nás veľmi obľúbené-:) jednoduchý, rýchly recept bez čakania na kvások s použitím múky ražnej chlebovej a T-650
Postup
- všetky suroviny dáme do misky, hákmi miesime cesto.. posypeme múkou a prikryjeme ľanovou utierkou ,necháme kysnúť...
- cesto musí dostatočne zvačšiť svoj objem
- cesto je dosť lepkavé...ale netreba sa toho báť...poriadne si pomúčime dosku ...
- rozdelíme na 6 dielov
- každý diel dostatočne spracujeme a vytvarujeme do tvaru bochníka...ak je to potretné, tak si kľudne pomúčime...ja som múčila múkou T-650
- bosniaky dáme na suchý plech
- potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou
- už neprikryjeme, rozohrejeme rúru na 200stupňov...čas kysnutia trvá vlastne toľko, čo máme rúru pripravenú na pečenie
- piekla som znovu na druhej mriežke zo spodu, kvôli dostatočnému prepečeniu zo spodu...(doba pečenia je individuálna, záleží od typu rúry!)
- upečené bosniaky necháme úplne vychladnúť na mriežke
- -:)
- takto vyzerajú z vnútra
- dobrú chuť prajem-:)