Slaná torta podkova (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes ideme na oslavu. Sestra a švagor oslavujú "50" výročie sobášu tak som im spravila podkovu pre šťastie na ďalšie roky.

180 minút
príprava

Postup

  1. Preosejeme si múku pridáme soľ, PDP, cukor dobre premiešame. Urobíme si kvások, mielko trochu zohrejeme a dáme doň olej, a rozšľaháme vajcia a citrónovú šťavu. Potom to všetko spojíme a vypracujeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  2. Po necelej hodine som mala cesta nakysnuté.
  3. Medzi tým ako mi cesto kyslo som si pripravila tortu. Vystlala som si ju pečiacim papierom.
  4. No a vykysnuté cesto vložíme do pripravenej formy.
  5. Necháme ešte asi 30 minút vo forme podkysnúť a po podkysnutí pečieme 30-40 minút v rúre na 180-200 stupňov - treba sledovať. Každá si svoju rúru poznáte. Cesto upečené.
  6. Nechala som vychladnúť. Potom som odkrojila vrch aby som mala podkovu rovnú a rozkrojila som ju na tri časti. čiže 2x.
  7. Urobila som si nátierku: Maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks, údená šunka 200 g, paprika údená, paprika chilli - všetko som dobre premiešala a naplnila som podkovu. Potom som si znovu rozmiešala maslo 200 g, syr bambíno maxi 1 ks a tým som potrela boky a vrch podkovy. Nastrúhala som syr a ním som obložila boky podkovy. No a na rad prišlo konečné zdobenie. Robila som salámové a šunkové ružičky a dozdobila paradajkami vykrojila uhorkové kolieska a do nich som vložila paradajky a vyplnila zeleným. No a konečný výsledok je tu.
  8. Ďalší pohľad.
  9. Ešte jeden pohľad.
  10. No už len aby sa páčila a chutila.
  11. Oslávenci.
  12. Podkova rozkrojená a chutila čo ma potešilo.