Kapustová štrúdľa
Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Autor receptu: redakcia
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme ich naplniť kapustou a podávať teplé aj studené.
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Kapustu umyjeme, odstránime hlúb a hrubé časti, nakrájame ju na štvrtiny a potom na veľmi jemné pásiky.
- Maslo rozohrejeme a zľahka na ňom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a jemné kocky slaniny.
- Pridáme pokrájanú kapustu a ochutíme ju cukrom, soľou, korením a drvenou rascou. Pridáme biele víno a trochu vody.
- Prikryjeme a dusíme na miernom ohni štvrť hodiny. Kapustu necháme vychladnúť.
- Rúru predhrejeme na 170 °C. Štrúdľové cesto rozložíme na pomúčenú kuchynskú utierku a rozložíme naň vychladnutú kapustu.
- Konce cesta preložíme cez plnku a potom pomocou kuchynskej utierky cesto zrolujeme.
- Štrúdľu preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 170 °C približne 20 minút.