Orechový zákusok

Šľahačkové orechovo-jablkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Koláč ja vláčny, šťavnatý a vynikajúcej chuti. Pri pečení používam 200 ml odmerku alebo hrnček.

Suroviny

Postup

  1. Naše malé jablká ošúpem a nastrúham na klasické slzičky. Ja som nastrúhala 6 malých jabĺčok. Polejem ich šťavou z polovice citróna a nechám bokom.
  2. V miske zalejem mliekom detskú krupicu. Lyžicou riadne premiešam a nechám stáť okolo 10 minút – to je ten čas, kým si nachystám plech, zapnem rúru a šľahám cesto...
  3. V druhej nádobe celé vajcia s cukrami vyšľahám do peny. Za stáleho šľahania pridávam postupne olej, mleté orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nasledujú nastrúhané ošúpané jablká poliate citrónovou šťavou (aj so všetkou šťavou). Nakoniec dám do cesta v mlieku napučanú krupicu a vyšľahám na cesto.
  4. Cesto nalejem na plech 20 x 30 cm vyložený papierom na pečenie. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút. Skontrolujem špajľou. Po upečení nechám koláč vychladnúť.
  5. Z vychladeného korpusu zrežem veľkým ostrým nožom jeho časť – asi ½ cm – pozri fotky. Túto odrezanú časť korpusu rozmrvím do inej nádoby.
  6. V ďalšej nádobe vyšľahám do tuha šľahačku s práškovým cukrom, Smetafixom a vsypem do nej mrvenicu z upečeného korpusu. Lopatkou jemne riadne premiešam. Tento krém rovnomerne natieram na upečený zrezaný korpus. Nechám v chladničke 1-2 hodiny.
  7. Vrch som posypala strúhanou čokoládou.