Šľahačková torta s čučoriedkami fotorecept
Foto: diabambulka
Pre môjho manžela na želanie :-)))
porcií
na 170 °C
Suroviny
Kakaový korpus : | |
5 ks |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2,5 PL teplá |
|
5 PL |
|
1/2 ks Dr.Oetker |
|
2 PL |
|
a hrubá múka na vymastenie a vysypanie tortovnice |
|
Šľahačková plnka : | |
250 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
Tvarohová plnka : | |
250 g |
|
135 g alebo hera |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Ďalej potrebujeme : | |
|
|
2 PL |
|
700 ml |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Kakaový korpus : Žĺtka vymiešame s cukrom. Postupne pridávame teplú vodu, olej,
-
2
polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kakaové cesto vylejeme do tortovnice, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C . Hotový a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Zelejeme šľahačkovým bielym krémom, potom šľahačkovým krémom do ktorého sme vmiešali čučoriedky spolu s čučoriedkovou šťavou a necháme vychladnúť. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
-
3
Šľahačková plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, pochúťkovú smotanu, práškový cukor
-
4
a stužovač šľahačky. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Šľahačkovú plnku rozdelíme na dve časti pripravíme si potravinársku želatínu vhodnú na plnky ( do 100ml vody pridáme 2 čajové lyžičky želatíny a necháme napučať, po 10 minútach zohrejeme a za stáleho miešania necháme vyvhladnúť ). 1/3 želatíny vlejeme do šľahačkovej plnky a do druhej časti plnky vlejeme 50 ml čučoriedkovej šťavy, spolu s 2PL čučoriedok, ktoré sme popučili vidličkou a nakoniec vmiešame 2/3 želatíny na plnku. Tvarohová plnka : Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame. ( môžeme pridať aj troška postrúhanej citrónovej kôry )
-
5
Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
-
6
Dobrú chuť :-)
ja síce nie som veľmi na sladké ale dala by som si. ej veru, dala.
V jednoduchosti je krása;O)