Šľahačková torta s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Pre môjho manžela na želanie :-)))

12-15
porcií
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kakaový korpus : Žĺtka vymiešame s cukrom. Postupne pridávame teplú vodu, olej,
  2. polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kakaové cesto vylejeme do tortovnice, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C . Hotový a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Zelejeme šľahačkovým bielym krémom, potom šľahačkovým krémom do ktorého sme vmiešali čučoriedky spolu s čučoriedkovou šťavou a necháme vychladnúť. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
  3. Šľahačková plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, pochúťkovú smotanu, práškový cukor
  4. a stužovač šľahačky. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Šľahačkovú plnku rozdelíme na dve časti pripravíme si potravinársku želatínu vhodnú na plnky ( do 100ml vody pridáme 2 čajové lyžičky želatíny a necháme napučať, po 10 minútach zohrejeme a za stáleho miešania necháme vyvhladnúť ). 1/3 želatíny vlejeme do šľahačkovej plnky a do druhej časti plnky vlejeme 50 ml čučoriedkovej šťavy, spolu s 2PL čučoriedok, ktoré sme popučili vidličkou a nakoniec vmiešame 2/3 želatíny na plnku. Tvarohová plnka : Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame. ( môžeme pridať aj troška postrúhanej citrónovej kôry )
  5. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
  6. Dobrú chuť :-)