Ovocný koláč

Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to. Ovocie sa dá použiť podľa chuti a sezóny.

28-30
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka, vanilínový cukor a kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme smotanu, olej, krátko zašľaháme. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto.
  3. Na cesto ukladáme ovocie, u mňa to boli jahody a čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
  4. Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame na kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.