Ovocný koláč
Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to. Ovocie sa dá použiť podľa chuti a sezóny.
28-30 porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka, vanilínový cukor a kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme smotanu, olej, krátko zašľaháme. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto.
- Na cesto ukladáme ovocie, u mňa to boli jahody a čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame na kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.