Ovocný koláč
	        Šľahačková bublanina z hrnčeka (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to. Ovocie sa dá použiť podľa chuti a sezóny.
| 		  
				  	  
				  	28-30 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	25-30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny na cesto.
 - Vajíčka, vanilínový cukor a kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme smotanu, olej, krátko zašľaháme. Múku, prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do vaječného základu. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a rozotrieme pripravené cesto.
 - Na cesto ukladáme ovocie, u mňa to boli jahody a čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút do zlatista.
 - Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame na kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.