Pečivo

Sladké raňajkové rožky (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto rožky sú k tomu ako stvorené :-)

8
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru, zalejeme 50 ml vody, zasypeme trochou múky a necháme urobiť kvások.
  2. Po cca 10 min. pridáme zbytok cukru a vody, olej a soľ. Dôkladne vymiesime cesto, zakryjeme a necháme kysnúť pri izb. teplote asi 1 hod.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každú čast vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 30 × 13 cm, prípadne cesto ponaťahujeme a zrolujeme. S cestom sa robí výborne.
  4. Uložíme ich na plech a necháme podkysnúť 30 min. Pred pečením ich potrieme vodou, v ktorej sme rozmiešali múku a posypeme makom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 min.
  5. Po upečení ešte horúce potrieme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali med a necháme vychladnúť. Rožky sa krásne od seba oddeľujú.
  6. Rožky sú mäkkučké, krásne nadýchané a vďaka potretiu vody s múkou sa vytvorila chrumkavá kôrka. Medová voda im dáva príjemnú sladkosť.