Kysnuté pečivo
	        Sladké kysnuté bochníčky s majonézou
	        Autor receptu: marienka44
	         
	        
	        Ostal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa 
pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada iného tuku. Vyskúšala som z polovičnej dávky a bola som milo 
prekvapená. Buchtičky sú vhodné na sladké raňajky.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Kandizovanú kôru a hrozienka umyjeme a namočíme do umu. Necháme nabobtnať.
 - V časti vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru s droždím a necháme na teplom mieste vzísť kvások.
 - Múku preosejeme so soľou, pridáme zbytok cukru a mlieka, v ktorom rozmiešame žĺtok, ďalej vzídený kvások, majonézu a vypracujeme hladké cesto. Potom doň vpracujeme sekané mandle, kôru a hrozienka.
 - Necháme kysnúť v teple asi 1 hodinu. Potom cesto ešte na doske dôkladne prepracujeme a rozdelíme na 10 dielov. Mne vyšlo z polovičnej dávky 6 kusov. Vytvarujeme malé bochníky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť. Potom opatrne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ja som použila len bielok z vajíčka do cesta. Posypeme mandľovými lupienkami.
 - Vložíme do predohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatista asi 20-25 minút.