Foto: saakoo
Veľmi jednoduchá polievka pre milovníkov kukurice. Polievka je výborná teplá ale aj na studeno s čerstvým pečivom :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 až 3 ks |
|
1 bal. |
|
4 ks alebo kvalitná šunka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
alebo vegeta |
|
|
|
|
|
alebo čerstvá pažitka |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci si na oleji alebo na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
-
2
Ako prvú pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľku ju opražíme aby pustila farbu. Podlejeme troškou bujónu a dusíme do polo mäkka.
-
3
Keď nám mrkva trošku zmäkne pridáme nakrájané zemiaky a petržlen. (petržlen môže ale nemusí byť, ak ho nemáte jednoducho pridajte viacej mrkvy)
-
4
Všetko podlejeme zvyškom bujóna, pridáme bobkový list, petržlenovú vňať, vňať vegety, čierne korenie a dusíme, kým nám zemiaky troška nezmäknú. (môžeme pridať aj kúsok čerstvého chilli)
-
5
Keď nám zemiaky troška zmäknú pridáme kukuricu aj s nálevom a všetky zvyšné koreniny. (kedže ja milujem kukuricu, na väčší hrniec vždy pridám nie jednu ale dve celé konzervy, polievka tak má výraznejšiu chuť a je sladšia)
-
6
Po chvíľke pridáme nakrájané párky (alebo šunku) a povaríme. (pod pojmom párky myslím kvalitný mäsový výrobok, nie tie múkové napodobeniny, preto bude asi najlepšie kúpiť napríklad kuracie)
-
7
Nakoniec ochutnáme, keď treba pridáme cukor alebo soľ a prilejeme smotanu na varenie zmiešanú s troškou hladkej múky. Už len pridáme majoránku a všetko spolu necháme pre vrieť, nech sa nám všetky chute spoja.
-
8
Polievka je výborná teplá ale my ju milujeme aj studenú, najlepšia je len tak s čerstvým pečivom. Nikdy jej nemáme dosť :) (Foto je len ilustračné, kedže som hotový produkt zabudla od fotiť. Najbližšie ako ju budem variť pridám originál.)
Diskusia k receptu