Sladká kukuricová polievka (fotorecept)

Autor receptu: saakoo

Veľmi jednoduchá polievka pre milovníkov kukurice. Polievka je výborná teplá ale aj na studeno s čerstvým pečivom :)

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na oleji alebo na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
  2. Ako prvú pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľku ju opražíme aby pustila farbu. Podlejeme troškou bujónu a dusíme do polo mäkka.
  3. Keď nám mrkva trošku zmäkne pridáme nakrájané zemiaky a petržlen. (petržlen môže ale nemusí byť, ak ho nemáte jednoducho pridajte viacej mrkvy)
  4. Všetko podlejeme zvyškom bujóna, pridáme bobkový list, petržlenovú vňať, vňať vegety, čierne korenie a dusíme, kým nám zemiaky troška nezmäknú. (môžeme pridať aj kúsok čerstvého chilli)
  5. Keď nám zemiaky troška zmäknú pridáme kukuricu aj s nálevom a všetky zvyšné koreniny. (kedže ja milujem kukuricu, na väčší hrniec vždy pridám nie jednu ale dve celé konzervy, polievka tak má výraznejšiu chuť a je sladšia)
  6. Po chvíľke pridáme nakrájané párky (alebo šunku) a povaríme. (pod pojmom párky myslím kvalitný mäsový výrobok, nie tie múkové napodobeniny, preto bude asi najlepšie kúpiť napríklad kuracie)
  7. Nakoniec ochutnáme, keď treba pridáme cukor alebo soľ a prilejeme smotanu na varenie zmiešanú s troškou hladkej múky. Už len pridáme majoránku a všetko spolu necháme pre vrieť, nech sa nám všetky chute spoja.
  8. Polievka je výborná teplá ale my ju milujeme aj studenú, najlepšia je len tak s čerstvým pečivom. Nikdy jej nemáme dosť :) (Foto je len ilustračné, kedže som hotový produkt zabudla od fotiť. Najbližšie ako ju budem variť pridám originál.)