Škvarkové pagáče rýchle bez prekladania

frezia68 - fotkafrezia68, 28. júla 2010 12:21
Ďalšie recepty »
Škvarkové pagáče rýchle bez prekladaniaFoto: frezia68

Tieto pagáče pečiem, ak nechcem trikrát prekladať a trocha ma naháňa čas.

120 min
príprava
20 min
na 220 °C

Suroviny

350 g
150 g
200 g
1 kocka
100 g
2 dcl
2 ks
2 lyžičky
1 dcl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, droždia a medu si urobíme kvások. Škvarky zomelieme, odstránime stvrdnuté kožky.

  2. 2

    V miske spracujeme múku, maslo, škvarky, vajce, kyslú smotanu, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť. Po vykysnutí dám na dosku, vyvaľkám na plát asi 1 1/2 cm hrubý. Na povrchu cesta urobím s nožom mriežku a vykrajujem pagáče,k toré na plechu nechám kysnúť asi 25 minút. Každý vykrojený pagáčik dám na doske medzi dlane, spodkom dlane trocha pootáčam (pagáč sa dvihne) a tak dám na plech. Preto sú vyššie.

  3. 3

    Po vykysnutí potriem s rozšľahaným vajíčkom kde som pridala trochu mlieka. Posypem soľou a rascou a pečiem v dobre vyhriatej rúre asi 5 min., potom znížim teplotu asi na 190 °C a dopečiem do peknej farby. Zvlášť pre @Stefanm prikladám obrázok, ako sa netrápiť s "odpadom" - netreba prevaľkať, len zlepiť zvyšky. Škoda, že tie najchrumkavejšie sú už zjedené.

    Škvarkové pagáče rýchle bez prekladania - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist