Škótske vajcia (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept mam este zo socialistickeho casopisu Slovenka.
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso si pomelieme, cibulu nakrajame na drobno, alebo nastruhame. Pridame sol, korenie a muskatovy oriesok. Ja som este pridala za lyzicku zmiesaneho korenia. Jeho obsah je; paprika, cesnak, bazil a celerove semienka.
- Vajicka si uvarime na tvrdo.
- Maso si rozdelime na sest casti.
- Vajicka obalime v pripravenom mase.
- Potom ich obalime v klasickom trojobale. Muka, vajce a struhanka.
- Obalene vajcia vyprazame na rozohriarom oleji zo vsetkych stran.
- Vyprazene vajcia vyberieme na papierovy obrusok.
- Podavame so zemiakovou kasou, zeleninovym salatom a chili omackou.