Škótske vajcia (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept mam este zo socialistickeho casopisu Slovenka.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso si pomelieme, cibulu nakrajame na drobno, alebo nastruhame. Pridame sol, korenie a muskatovy oriesok. Ja som este pridala za lyzicku zmiesaneho korenia. Jeho obsah je; paprika, cesnak, bazil a celerove semienka.
  2. Vajicka si uvarime na tvrdo.
  3. Maso si rozdelime na sest casti.
  4. Vajicka obalime v pripravenom mase.
  5. Potom ich obalime v klasickom trojobale. Muka, vajce a struhanka.
  6. Obalene vajcia vyprazame na rozohriarom oleji zo vsetkych stran.
  7. Vyprazene vajcia vyberieme na papierovy obrusok.
  8. Podavame so zemiakovou kasou, zeleninovym salatom a chili omackou.