Bravčová panenka
Skoro čína s panenkou (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu.
Skusil som spravit kompromis.
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpaleny olej som dal do woku oprazit cibulu, cesnak a chilli.
- Pridal som na jemnejsie nakrajanu kapustu, mrkvu, stonkovy zeler, zelenu papriku, premiesal a pridal stedro ryzoveho vina, zakryl a podusil tak 5 minut.
- Samostatne som si predvaril brocoliny (cinska verzia brokolice) a pridal k preddusenej zelenine.
- Vecer predtym som si pripravil panenku, odblanil a dal do marinady zo sojovej omacky, worcestrovej, sezamoveho oleja a sladkej chilli omacky.
Na druhy den som panenku vybral z marinady a nakrajal na tensie platky.
- Na novu panvicu bez oleja som dal poopekat na etapy v jednej vrstve panenkove platky.
- Stacilo velmi kratko na silnom plameni, mozno 2 minuty a otocit a dalsia minuta a panenka bola hotova.
- Oprazene kusky pridame k podusenej zelenine.
- Do marinady pridame trochu ryzoveho vina a vmiesame lyzicu skrobu, ja som mal arrow root (korenovy skrob ziskavany z rastliny Maranta arundinacea - maranta trstinova), vsetko premiesame, prehrejeme, zahustime, nakoniec prizdobime nadrobno nakrajanou jarnou cibulkou a sezamovymi semienkami.