Bravčová panenka

Skoro čína s panenkou (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpaleny olej som dal do woku oprazit cibulu, cesnak a chilli.
  2. Pridal som na jemnejsie nakrajanu kapustu, mrkvu, stonkovy zeler, zelenu papriku, premiesal a pridal stedro ryzoveho vina, zakryl a podusil tak 5 minut.
  3. Samostatne som si predvaril brocoliny (cinska verzia brokolice) a pridal k preddusenej zelenine.
  4. Vecer predtym som si pripravil panenku, odblanil a dal do marinady zo sojovej omacky, worcestrovej, sezamoveho oleja a sladkej chilli omacky. Na druhy den som panenku vybral z marinady a nakrajal na tensie platky.
  5. Na novu panvicu bez oleja som dal poopekat na etapy v jednej vrstve panenkove platky.
  6. Stacilo velmi kratko na silnom plameni, mozno 2 minuty a otocit a dalsia minuta a panenka bola hotova.
  7. Oprazene kusky pridame k podusenej zelenine.
  8. Do marinady pridame trochu ryzoveho vina a vmiesame lyzicu skrobu, ja som mal arrow root (korenovy skrob ziskavany z rastliny Maranta arundinacea - maranta trstinova), vsetko premiesame, prehrejeme, zahustime, nakoniec prizdobime nadrobno nakrajanou jarnou cibulkou a sezamovymi semienkami.