Škoricové koláče

Škoricové uzly (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Milujete škoricu a kysnuté koláče? Toto je recept pre vás :-)

24
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, ktoré necháme aktivovať.
  2. Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, postupne zašľaháme vajíčko. Pridáme preosiatu múku, trocha soli, aktivovaný kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem).
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 24 kusov. Z každého vytvarujeme šúľok, ktorý uviažeme na uzlík. Prvých pár kusov budete hľadať spôsob, ako spraviť uzol, ale verím, že to zvládnete. Nemusia byť dokonalé :-)
  4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme finálne podkysnúť. Pečieme na 190 stupňov do zlata (cca 25 minút, ale sledujte ich radšej, aby vám nezhoreli).
  5. Hneď po vytiahnutí potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s 2 PL rumu a obalíme hneď v cukre zmiešanom so škoricou.