Škoricové koláče
Škoricové uzly (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Milujete škoricu a kysnuté koláče? Toto je recept pre vás :-)
24 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, ktoré necháme aktivovať.
- Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, postupne zašľaháme vajíčko. Pridáme preosiatu múku, trocha soli, aktivovaný kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem).
- Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 24 kusov. Z každého vytvarujeme šúľok, ktorý uviažeme na uzlík. Prvých pár kusov budete hľadať spôsob, ako spraviť uzol, ale verím, že to zvládnete. Nemusia byť dokonalé :-)
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme finálne podkysnúť. Pečieme na 190 stupňov do zlata (cca 25 minút, ale sledujte ich radšej, aby vám nezhoreli).
- Hneď po vytiahnutí potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s 2 PL rumu a obalíme hneď v cukre zmiešanom so škoricou.