Osie hniezda
Škoricové osie hniezda
Autor receptu: bakingtherapy
Nadýchané osie hniezda, ideálne na jeseň.
32 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme kvasiť asi 15 minút.
- Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, škoricu a kvások spolu vymiesime. Necháme kysnúť aspoň hodinu.
- Roztopené maslo zmiešame so škoricou a cukrom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme škoricovú plnku, zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom a polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
- Polevu si pripravíme z mascarpone, do ktorého pridáme vanilkovy cukor, poprípade zvyšok vyšľahanej smotany. Natrieme na osie hniezda hneď po vytiahnutí z rúry. Dobrú chuť.