Osie hniezda

Škoricové osie hniezda

Autor receptu: bakingtherapy

Nadýchané osie hniezda, ideálne na jeseň.

32
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme kvasiť asi 15 minút.
  2. Múku, soľ, kypriaci prášok, vajce, olej, škoricu a kvások spolu vymiesime. Necháme kysnúť aspoň hodinu.
  3. Roztopené maslo zmiešame so škoricou a cukrom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme, natrieme škoricovú plnku, zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom a polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
  4. Polevu si pripravíme z mascarpone, do ktorého pridáme vanilkovy cukor, poprípade zvyšok vyšľahanej smotany. Natrieme na osie hniezda hneď po vytiahnutí z rúry. Dobrú chuť.