Krémový zákusok

Skladaný dvojfarebný rez (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov krémových zákuskov...

24
porcií
70 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na svetlý korpus.
  2. Suroviny na tmavý korpus.
  3. Vajíčka s vanilínovým a kryštálovým cukrom vymiešame mixérom do hustej peny. Po lyžiciach pridávame olej a zašľaháme. Múku preosejeme a po častiach varechou zapracujeme do vaječného základu. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10-12 minút.
  4. Postup na tmavý korpus je rovnaký, ako pri svetlom korpuse s tým rozdielom, že do múky pridáme preosiate kakao 2PL. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10-12 minút.
  5. Príprava krému: V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame 100 g zmäknuté maslo. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme úplne vychladnúť.
  6. Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, pridáme pár kvapiek rumovej esencie a zvyšok zmäknutého masla nakrájaného na kúsky a vyšľaháme.
  7. Tmavý a svetlý korpus prekrojíme na 3 rovnaké časti - pásy. Spodný diel tmavého korpusu potrieme krémom, položíme svetlý diel, natrieme krém a ďalej vrstvíme.
  8. Ukončíme tmavým korpusom a zľahka pritlačíme. Na posledný svetlý diel nanesieme krém a kolmo ho priložíme naplnené korpusy.
  9. Zvyšok krému potrieme po celom obvode zákuska. Na vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu, pridáme olej a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Polevou polejeme rezy, dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí boky upravíme, nakrájame rezy ozdobíme podľa seba...