Šišky bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: zvedavec

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si kvások z vlažného mlieka, z jednej kocky droždia a z cukru. Keď vzíde kvások, vlejeme ho do misy s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto.
  2. Necháme 5 minút vykysnúť, potom ho vyvaľkáme.
  3. Pohárom s tenkým okrajom alebo formičkou vykrajujeme krúžky alebo iné tvary, aby sme nemuseli viackrát vaľkať cesto.
  4. Pred vyprážaním do ich stredu prstom spravíme jamku. Vyprážame najprv stranou s jamkou nadol vo veľkom množstve horúceho oleja. (Mali by sa otáčať samé. )
  5. Vyberáme na tácku vystlanú papierovými obrúskami, aby nasali prebytočnú mastnotu. Napokon ich posypeme práškovým cukrom a pre chuť na vrch dáme trochu džemu.