Široké rezance s bryndzou a rukolou

paploska - fotkapaploska, 26. decembra 2014
Široké rezance s bryndzou a rukolou
Foto: paploska

Najchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na niečo ľahké a hlavne rýchle, tento recept výborne poslúži. Zobraziť celý popisNajchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na niečo ľahké a hlavne rýchle, tento recept výborne poslúži. Ja som ho využila pred Vianocami, a na odľahčenie bude aj po Vianociach :-) A aby som nezabudla, naučila ma ho kámoška, ktorá vykúzlila za pár minút z ničoho niečo :-) ...a veľmi chutné niečo.

3
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
125 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie. Používam domáce špaldové cestoviny, ale dobre poslúžili aj kvalitné z obchodu. Namiesto rukoly môžete vyskúšať aj poľný šalát. Jedlo dostane zase inú príchuť.

    Široké rezance s bryndzou a rukolou - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny uvaríme al dente v posolenej vode. Bryndzu rozdrobíme a rukolu prepláchneme. Všetky ingrediencie zmiešame, osolíme a okoreníme. Na záver pridáme pár kvapiek oleja, ale môžete ho aj vynechať. Dobrú chuť.

    Široké rezance s bryndzou a rukolou - obrázok 2

Diskusia k receptu

elixir
Parádny recept, krása, už sa teším keď budem mať šancu vyskúšať. :)
afataga
ja bryndzu moc nemam rada, ale viem si to predstavit s balkanskym syrom, ozaj rychlovka
priroda
Mne by sa to velmi pacilo, ale moji sa nedaju oblbnut rezancami, bryndza musi byt len s haluskami...
mariamka
ja ked som to citala vcera vecer, som normalne isla prevetrat chladnicku, vedela som, ze tam mam bryndzu,, :) Paploska najblizsie zaradim, rukolu milujeme a bryndza nase narodne, nemoze sklamat!
micanela
prave som prisla z obchodu okrem ineho aj s bryndzou - uz viem co s nou, vdaka za recept
paploska
ďakujem dámy za milé komenty, verím, že vyskúšate a neoľutujete :-)
kaatka
Pokvapkala som hroznovym olejom, tak chutné lahke jedlo smě uz dlho nejedli, ak vobec :-)
kaatka
Pokvapkala som hroznovym olejom, tak chutné lahke jedlo smě uz dlho nejedli, ak vobec :-)