Silvestrovské prekvapenie

Autor receptu: mami

Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, lebo pri tom nezašpiním veľa riadu.

6
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetko mäso nakrájame na rezance, potom zmiešame horčicu, kečup, vajce, olej, korenie čierne mleté, soľ. Do hotovej zmesi dáme pokrájané mäso a dobre premiešame.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na väčšie hranolčeky, alobal nastriháme 6ks o dĺžke približne 40 cm, na pripravený alobal do stredu dáme 1 alebo 2 plátky slaniny, na každý alobal dáme približne rovnaké množstvo marinovaného mäsa, takisto rozdelíme zemiaky, vrch zemiakov posypeme štipkou rasce, mletej sladkej červenej papriky a štipkou vegety.
  3. Konce alobalu pozdĺžne spojíme a zrolujeme a takisto na stranách, aby vznikol uzatvorený batôžtek. batôžky uložíme na plech a vo vyhriatej elektrickej rúre na 180 stupňov, pečieme. Po upečení batôžtek dáme na tanier, ešte horúci rozbalíme a posypeme obidvoma druhmi postrúhaného syra.