Silvestrovská šošovicová polievka

pampuska92 - fotkapampuska92, 9. januára 2014 9:03
Ďalšie recepty »

Z daných surovín máte cca 3 l polievky

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov... Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.

  2. 2

    Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie,bobkový list a necháme variť.

  3. 3

    Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.

  4. 4

    Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.

  5. 5

    V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.

  6. 6

    Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist