Silvestrovská šošovicová polievka

pampuska92 - fotkapampuska92, 9. januára 2014

Z daných surovín máte cca 3 l polievky

Suroviny

400 g
1 l
5 PL
5 strúčikov
2 kocky
1 nožička
5 lístočkov
4 ks
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov... Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.

  2. 2

    Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie,bobkový list a necháme variť.

  3. 3

    Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.

  4. 4

    Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.

  5. 5

    V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.

  6. 6

    Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Polievky, Lacné jedlá, Sezónne jedlá, Zimné, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
mb
mnam, ten obrazok ma momentalne zasiahol priamo do zaludka.
saturejka, majoránka, bobkový list fajn, ale keď sa vymení voda, určite sú strukoviny lepšie stráviteľné a netreba dávať zarábať zbytočne farmaceutickým firmám kúpou nejakých Espumisanov. @boxik tvária sa šťastne, lebo zarobili super prachy ako komparz
Já to robím roky ale bez zemiakov a klobásy. O to viac dávám hríby,dubáky a na koniec kvalitnú smotanu.