Foto: pampuska92
Z daných surovín máte cca 3 l polievky
Postup
-
1
Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov... Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.
- 2
Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie,bobkový list a necháme variť.
- 3
Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.
- 4
Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.
- 5
V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.
- 6
Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu