Silvestrovská šošovicová polievka

Autor receptu: pampuska92

Z daných surovín máte cca 3 l polievky

Postup

  1. Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov... Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.
  2. Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie,bobkový list a necháme variť.
  3. Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.
  4. Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.
  5. V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.
  6. Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.