Foto: js9mxd
U nás sa na Vianoce robí kapustnica len so sušenými hubami, ale na Silvestra robíme už takú fajnovejšiu
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
1 nožička |
|
1 hrsť |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
4 guličky |
|
2 lístky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pokrájame cibuľku na kocky a osmažíme ju na masti do sklovita
-
2
Potom nakrájame krkovičku na kocky, pridáme mletú papriku a mäso opražíme, keď je zatiahnuté podlejeme vývarom alebo len vodou, vložíme mleté korenie, kmín, soľa dusíme
-
3
Do druhého hrnca vložíme kapustu, údené mäso, klobásku, huby, bobkový list, nové korenie, soľ a kmín. Zaliate vodou varíme pokiaľnieje mäkké údené, klobása a kapusta.
-
4
Ak je krkovička udusená pridáme na kocky pokrájame zemiaky a dusíme. Keď sa zemiaky začnú rosýpať a zahustia nám udusené mäso odstavíme hrniec z ohňa
-
5
Klobásku vybratú z kapusty pokrájame na koliečka a udené mäso pokrájané na kocky pridáme k udusenému mäsu a vložíme do hrnca s kapustou
-
6
Na záver pridáme cesnak, majorán a vegetu. Rozvarené zemiaky zahustia polievku tak že nemusíme robiť zásmažku
-
7
Komu nerobí zle smotana môže si pridať na záver. Podávame s chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť
Uz len z obrázkov mi tecu slinky. Mňamka.Už sa neviem dočkat ked budu kapusta v sude hotová :-)