Silvestrovská kapustnica

Autor receptu: js9mxd

U nás sa na Vianoce robí kapustnica len so sušenými hubami, ale na Silvestra robíme už takú fajnovejšiu

8
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrájame cibuľku na kocky a osmažíme ju na masti do sklovita
  2. Potom nakrájame krkovičku na kocky, pridáme mletú papriku a mäso opražíme, keď je zatiahnuté podlejeme vývarom alebo len vodou, vložíme mleté korenie, kmín, soľa dusíme
  3. Do druhého hrnca vložíme kapustu, údené mäso, klobásku, huby, bobkový list, nové korenie, soľ a kmín. Zaliate vodou varíme pokiaľnieje mäkké údené, klobása a kapusta.
  4. Ak je krkovička udusená pridáme na kocky pokrájame zemiaky a dusíme. Keď sa zemiaky začnú rosýpať a zahustia nám udusené mäso odstavíme hrniec z ohňa
  5. Klobásku vybratú z kapusty pokrájame na koliečka a udené mäso pokrájané na kocky pridáme k udusenému mäsu a vložíme do hrnca s kapustou
  6. Na záver pridáme cesnak, majorán a vegetu. Rozvarené zemiaky zahustia polievku tak že nemusíme robiť zásmažku
  7. Komu nerobí zle smotana môže si pridať na záver. Podávame s chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť