Silvestrovská kapustnica
Autor receptu: js9mxd
U nás sa na Vianoce robí kapustnica len so sušenými hubami, ale na Silvestra robíme už takú fajnovejšiu
8 porcií |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrájame cibuľku na kocky a osmažíme ju na masti do sklovita
- Potom nakrájame krkovičku na kocky, pridáme mletú papriku a mäso opražíme, keď je zatiahnuté podlejeme vývarom alebo len vodou, vložíme mleté korenie, kmín,
soľa dusíme
- Do druhého hrnca vložíme kapustu, údené mäso, klobásku, huby, bobkový list, nové korenie, soľ a kmín. Zaliate vodou varíme pokiaľnieje mäkké údené, klobása a kapusta.
- Ak je krkovička udusená pridáme na kocky pokrájame zemiaky a dusíme. Keď sa zemiaky začnú rosýpať a zahustia nám udusené mäso odstavíme hrniec z ohňa
- Klobásku vybratú z kapusty pokrájame na koliečka a udené mäso pokrájané na kocky pridáme k udusenému mäsu a vložíme do hrnca s kapustou
- Na záver pridáme cesnak, majorán a vegetu. Rozvarené zemiaky zahustia polievku tak že nemusíme robiť zásmažku
- Komu nerobí zle smotana môže si pridať na záver. Podávame s chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť