Sezamové sušienky s bielou čokoládou a praclíkmi
	                                    Tieto sušienky ma celkom zaujali. 
Napriek veľkému množstvu 
bielej čokolády v recepte, neprídu 
mi 
príkro sladké, za čo môžeme vďačiť 
slaným praclíkom a sezamu. Zobraziť celý popisTieto sušienky ma celkom zaujali. 
Napriek veľkému množstvu 
bielej čokolády v recepte, neprídu 
mi 
príkro sladké, za čo môžeme vďačiť 
slaným praclíkom a sezamu. 					                                
					                                
Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/baking-and-desserts/white-chocolate-tahini-pretzel-cookies/	                                
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 225 g (alebo margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 85 g | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL (na polevu) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g (na polevu) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Maslo s tahini pastou v hrnci na malom ohni roztopíme a necháme vychladnúť. Sezam na suchej panvici opražíme do zlatista. Bielu čokoládu nakrájame na malé kocky a praclíky polámeme na menšie kúsky. Asi 1/4 bielej čokolády a praclíkov odložíme bokom.
- 2
 V jednej miske zmiešame suché ingrediencie - múku, sódu bikarbónu, škoricu, dve lyžice sezamu a štipku soli.
- 3
 Vo väčšej miske elektrickým mixérom zmiešame cukor s roztopeným maslom s tahini pastou. Po jednom pridáme vajcia, vanilkovú esenciu a šľaháme až bude hmota bledšia a mierne hustejšia. Prisypeme suché ingrediencie a vareškou premiešame. Nakoniec pridáme 3/4 nasekanej čokolády a praclíkov a ešte raz jemne premiešame. Cesto dáme aspoň na 30 minút odstáť do chladničky.
- 4
 Naberačkou na zmrzlinu formujeme na papieri na pečenie guľky, asi 10 cm od seba. Sušienky jemne spľasneme a na vrch uložíme odloženú nasekanú bielu čokoládu, polámané praclíky a opražený sezam. Pečieme pri 190 °C (170 °C v teplovzdušnej rúre) asi 9-10 minút.
- 5
 Poleva na ozdobenie: V miske nad parou (alebo opatrne v mikrovlnke) roztopíme 50 g bielej čokolády a kokosový olej. Upečené vychladnuté sušienky pokvapkáme roztopenou čokoládou.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu