Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
120 g |
|
0,5 dl |
|
|
|
1 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, rukoly, lolo rosso šalátu a čerstvej mrkvy, nakrájanej na tenké plátky vytvoríme zmes šalátu, ktorý dochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym sezamom.
- 2
Creme fraiche zľahka rozotrieme na jednu stranu hrianky a začneme vrstviť striedavo na každý plát. Pridáme na masle orestované tekvicové jadierka.
- 3
NÁŠ TIP: Tramezzino je malý tenký taliansky toust. Veľmi často sa používa s rôznymi plnkami. Chutný a málo kalorický je napríklad len s mozzarrelou a paradajkou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu