Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, rukoly, lolo rosso šalátu a čerstvej mrkvy, nakrájanej na tenké plátky vytvoríme zmes šalátu, ktorý dochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym sezamom.
- 2
Creme fraiche zľahka rozotrieme na jednu stranu hrianky a začneme vrstviť striedavo na každý plát. Pridáme na masle orestované tekvicové jadierka.
- 3
NÁŠ TIP: Tramezzino je malý tenký taliansky toust. Veľmi často sa používa s rôznymi plnkami. Chutný a málo kalorický je napríklad len s mozzarrelou a paradajkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu