Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
60 g
60 g
60 g
40 g
100 g
30 g
120 g
0,5 dl
1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, rukoly, lolo rosso šalátu a čerstvej mrkvy, nakrájanej na tenké plátky vytvoríme zmes šalátu, ktorý dochutíme olivovým olejom, soľou a čiernym sezamom.

  2. 2

    Creme fraiche zľahka rozotrieme na jednu stranu hrianky a začneme vrstviť striedavo na každý plát. Pridáme na masle orestované tekvicové jadierka.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Tramezzino je malý tenký taliansky toust. Veľmi často sa používa s rôznymi plnkami. Chutný a málo kalorický je napríklad len s mozzarrelou a paradajkou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: