Sekaná z pečene

Autor receptu: rybarkuchar

Podľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj teplé, ako predjedlo alebo hlavné jedlo, na raňajky alebo len tak z dlhej chvíle – slovom univerzál. Neviem či názov sekaná je ten najvhodnejší ale tým si ja hlavu nelámem.

60 minút
príprava

Postup

  1. Pečeň ( je jedno aká, ja som pomiešal bravčovú a kuraciu ) posekáme na malé kúsky asi cm x cm.
  2. Starší chlieb pokrájame na rovnaké kocky
  3. Zmiešame s vajcom, hrubou múkou, strúhankou, majoránom, jedným strúčikom rozotreného cesnaku, soľou, korením, kto chce trochu čili, alebo pridajte čo myslíte veď je to vaša sekaná.
  4. Neudávam množstvo pečene, múky a strúhanky – jednoducho na zvolené množstvo pečene sypte múku a strúhanku dokiaľ sa všetko nespojí
  5. Vymieste bochník. Trochu sa musíte s tým pohrať.
  6. Šup s ním do vody. Ak máte pocit, že by sa vám vo vode rozpadol, zakrúťte ho do mikroténu. Povarte cca. 30 min.
  7. Vybrať, nakrájať, podávať. Alebo nechať vychladnúť - neskladujte pridlho, pečeň je háklivá.