Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Autor receptu: alica7

Segedínsky guláš, recept aj pre začiatočníkov.

4
porcie
15 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na troche oleja osmažíme na menšie časti pokrájané mäso. Pridáme polovicu soli, mletú papriku, časť vody a bobkové listy, dusíme 15 - 20 minút.
  2. Pridáme kyslú kapustu a zvyšnú vodu a dusíme domäkka asi 50 minút, voda sa odparí. Počas dusenia ešte pridáme vodu podľa potreby.
  3. Pridáme asi 4 dl mlieka (časť mlieka môžeme nahradiť sladkou smotanou), zvyšnú soľ a povaríme. V zvyšnom mlieku rozmiešame múku, pridáme ku kapuste s mäsom a povaríme do zhustnutia. Ak je omáčka veľmi hustá, pridáme trochu mlieka a chvíľu povaríme. Podľa potreby môžeme dosoliť.
  4. Podávame s knedľou.