Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Autor receptu: alica7
Segedínsky guláš, recept aj pre začiatočníkov.
4 porcie |
15 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Na troche oleja osmažíme na menšie časti pokrájané mäso. Pridáme polovicu soli, mletú papriku, časť vody a bobkové listy, dusíme 15 - 20 minút.
- Pridáme kyslú kapustu a zvyšnú vodu a dusíme domäkka asi 50 minút, voda sa odparí. Počas dusenia ešte pridáme vodu podľa potreby.
- Pridáme asi 4 dl mlieka (časť mlieka môžeme nahradiť sladkou smotanou), zvyšnú soľ a povaríme. V zvyšnom mlieku rozmiešame múku, pridáme ku kapuste s mäsom a povaríme do zhustnutia. Ak je omáčka veľmi hustá, pridáme trochu mlieka a chvíľu povaríme. Podľa potreby môžeme dosoliť.
- Podávame s knedľou.