Segedínsky guláš z kuracích stehien
Foto: myalab
U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny. Najlepšie kvalitné mäsko, domáca kapusta, domáca knedľa.
príprava
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostené bez kosti a kože nakrajame na kúsky. Mäso opečieme na troške oleja, pripadne masla na panvici. Pridáme rascu, prípadne mleté čierne korenie. Kto má rád pikantné, môže pridať mleté štipľavé papričky - kajenské korenie.
-
2
V hrnci udusíme cibuľu na oleji, pridáme opečené mäso, bobkový list, kapustu kvasenú, soľ, zeleninový bujón, papriku mletú a udusíme do mäkka. Poprášime pšenovou múkou, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, aby vznikla krémová konzistencia. Nakoniec pridáme smotanu a ešte podľa potreby dochutíme - soľ, cukor, horčica... Podávame s domácou knedľou. Ja som urobila špaldovo-ražnú.
nie je to klasika, prave takych receptov je vela, pridava prave preto, ze je zaujimavy. Nazyvam ho segedisky gulas z kuracich stehien, co uz same o sebe naznacuje ze to nie je klasika. Bujon pridavam bez glutamanu a konzervantov...
horcicu daj podla potreby, nam chuti takto, doda fakt vybornu chut pre nas
Pekný deň evanaaa, môžem Ťa poprosiť o info, kde sa dá kúpiť tá kyslá kapusta, ktorú spomínaš. Ďakujem. jfk1945@gmail.com