Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš z kuracích stehien

myalab - fotkamyalab, 26. júna 2020
Segedínsky guláš z kuracích stehien
Foto: myalab

U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny. Najlepšie kvalitné mäsko, domáca kapusta, domáca knedľa.

70 minút
príprava

Suroviny

1 kg vykostené, bez kože
1 kg
150 g
1 kg domáca
50 g
150 g
250 ml
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostené bez kosti a kože nakrajame na kúsky. Mäso opečieme na troške oleja, pripadne masla na panvici. Pridáme rascu, prípadne mleté čierne korenie. Kto má rád pikantné, môže pridať mleté štipľavé papričky - kajenské korenie.

    Segedínsky guláš z kuracích stehien  - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci udusíme cibuľu na oleji, pridáme opečené mäso, bobkový list, kapustu kvasenú, soľ, zeleninový bujón, papriku mletú a udusíme do mäkka. Poprášime pšenovou múkou, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, aby vznikla krémová konzistencia. Nakoniec pridáme smotanu a ešte podľa potreby dochutíme - soľ, cukor, horčica... Podávame s domácou knedľou. Ja som urobila špaldovo-ražnú.

    Segedínsky guláš z kuracích stehien  - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve mám na pláne netradične, v nedeľu spraviť segedínsky z bravčového pliecka. Kyslú kapustu kupujem tú v konzerve (nemecká, 750g), je dobrá, ani nie je moc kyselá.....
angelikasch
Kuracie stehná? Horčica? Bujón? Zvláštny recept, možno je to lepšie než si myslím, ale segedínom by som to určite nenazvala.
alexdidi
Určite je dobrý aj s kuracím mäsom. Zarazilo ma však to množstvo horčice. Naozaj 150g? Ja totiž horčicu ani do segedínu ani nedávam a tiež 1kg cibule?
myalab
@angelikasch (26.6.2020 19:10)

nie je to klasika, prave takych receptov je vela, pridava prave preto, ze je zaujimavy. Nazyvam ho segedisky gulas z kuracich stehien, co uz same o sebe naznacuje ze to nie je klasika. Bujon pridavam bez glutamanu a konzervantov...

myalab
@alexdidi (27.6.2020 07:59)

horcicu daj podla potreby, nam chuti takto, doda fakt vybornu chut pre nas
evanaaa
Ja tiež dávam horčicu do niektorých smotanových jedál, napríklad aj do sviečkovej, ale aj mne sa zdá kilo cibule na kilo mäsa veľa v tomto prípade a málo kapusty, ja dávam viacej, ale to už je môj recept.
evanaaa
Zabudla som napísať to hlavné, ža ak aj dám horčicu, taj asi jednu PL, to nám stačí, ak je viac, môže jej chuť prerážať.....
drahyjon
@evanaaa (26.6.2020 18:29)

Pekný deň evanaaa, môžem Ťa poprosiť o info, kde sa dá kúpiť tá kyslá kapusta, ktorú spomínaš. Ďakujem. jfk1945@gmail.com




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia