Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš z kuracích stehien

myalab - fotkamyalab, 26. júna 2020
Segedínsky guláš z kuracích stehien
Foto: myalab

U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny. Najlepšie kvalitné mäsko, domáca kapusta, domáca knedľa.

70 minút
príprava

Suroviny

1 kg vykostené, bez kože
1 kg
150 g
1 kg domáca
50 g
150 g
250 ml
1 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostené bez kosti a kože nakrajame na kúsky. Mäso opečieme na troške oleja, pripadne masla na panvici. Pridáme rascu, prípadne mleté čierne korenie. Kto má rád pikantné, môže pridať mleté štipľavé papričky - kajenské korenie.

    Segedínsky guláš z kuracích stehien  - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci udusíme cibuľu na oleji, pridáme opečené mäso, bobkový list, kapustu kvasenú, soľ, zeleninový bujón, papriku mletú a udusíme do mäkka. Poprášime pšenovou múkou, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, aby vznikla krémová konzistencia. Nakoniec pridáme smotanu a ešte podľa potreby dochutíme - soľ, cukor, horčica... Podávame s domácou knedľou. Ja som urobila špaldovo-ražnú.

    Segedínsky guláš z kuracích stehien  - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Práve mám na pláne netradične, v nedeľu spraviť segedínsky z bravčového pliecka. Kyslú kapustu kupujem tú v konzerve (nemecká, 750g), je dobrá, ani nie je moc kyselá.....
Kuracie stehná? Horčica? Bujón? Zvláštny recept, možno je to lepšie než si myslím, ale segedínom by som to určite nenazvala.
1x mathias