Segedínsky guláš

Segedínsky guláš z kuracích stehien

Autor receptu: myalab

U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny. Najlepšie kvalitné mäsko, domáca kapusta, domáca knedľa.

70 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie stehná vykostené bez kosti a kože nakrajame na kúsky. Mäso opečieme na troške oleja, pripadne masla na panvici. Pridáme rascu, prípadne mleté čierne korenie. Kto má rád pikantné, môže pridať mleté štipľavé papričky - kajenské korenie.
  2. V hrnci udusíme cibuľu na oleji, pridáme opečené mäso, bobkový list, kapustu kvasenú, soľ, zeleninový bujón, papriku mletú a udusíme do mäkka. Poprášime pšenovou múkou, podľa potreby podlejeme horúcou vodou, aby vznikla krémová konzistencia. Nakoniec pridáme smotanu a ešte podľa potreby dochutíme - soľ, cukor, horčica... Podávame s domácou knedľou. Ja som urobila špaldovo-ražnú.