Bezlepkové lekvárové šatôčky

katarinka123 - fotkakatarinka123, 9. júla 2015
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 1.:
125 g
250 g
cesto 2.:
250 g
150 ml
1 ČL
štipka
Plnka:




Postup

  1. 1

    Prvé cesto si pripravíme tak, že zmiešame tuk s múkou na homogénnu zmes a vložíme na pol hodiny do chladničky odpočívať. Druhé cesto pripravíme zmiešaním uvedených prísad, na hladké cesto - ako závinové. Toto cesto rozgúľame na doske a doprostred položíme kocku vytvorenú z prvého cesta. Jednotlivé časti cesta preložíme cez kocku a rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto znovu zložíme ako obálku a rozvaľkáme. Nezabudneme dobre pomúčiť, aby sa nám cesto neroztieralo po doske. Končíme, keď je cesto na dotyk hladké. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 2.mm a nakrájame na štvorce Do stredu dáme lyžičku lekváru a preložíme, takto pripravené potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť 180 stupňov, cca 25 minút

Diskusia k receptu

evanaaa
Tieto šatôčky musia byť dobré, viem si predstaviť, ale aj keď nie som proti stuž.tukom, tu by som dala asi do cesta radšej maslo. Vidím @katarinka123 , že často a rada pečieš, len pre seba, alebo aj pre iných?
katarinka123
ano ono je to vlastne jedno ci maslo ci stuzeny len s tym maslom je to jemnejsie a samo o sebe ked to je bezlepkove pracuje sa s tym tazsie ...ale ked sa to zachladi da sa to potom pekne valkat:)..... a velmi pekne dakujem evanaaa ...peciem len tak domka s maminou sme obidve celiaticky:)
slawi
Jeee krasne kolaciky, su ako z listkoveho cesta?
Ty si ako ja a moja dcera tiez sme obe celiaticky. Az na to, ze moju dceru to v kuchyni az tak nezaujima. Vravi, ze ona si pride na kolaciky ku mne.
Snad ju to este chyti ako teba , ona ma este len 14. Aj ked ja v jej veku ...
katarinka123
Ešte ma cas aj keď mna to už chytilo skôr:)))..a ono je to listkove ale domáce:))) ale úplne ako lepkove chuti:))) vyskusajte:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia