Šarišská roláda
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso rozdelíme na 2 časti,
orez pomelieme a veľký
kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší
plát. Osolíme,
potrieme horčicou, okoreníme
a posypeme bylinkami.
- Mleté mäso si spracujeme
s vajíčkom, soľou,
korením a namočenou žemľou.
- Na plát okoreneného
mäsa dáme mleté mäso
a pridáme údené plátky.
Zrolujeme a môžeme previazať
niťou. Vložíme do
zapekacej nádoby a podlejeme
vodou.
- Vložíme cibuľu
a posypeme bylinkami.
Uzavrieme nádobu a vložíme
do rúry predhriatej na
220 °C na hodinu. Dusíme.
- Po hodine vyberieme, otvoríme
a pooblievame šťavou.
Vložíme späť a zapečieme,
stačí 10 –15 minút a vyberieme.
Prerežeme a podávame
s ryžou či zemiakmi
|