Šarišská roláda

Autor receptu: redakcia

75 minút
na 220 °C

Postup

  1. Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát. Osolíme, potrieme horčicou, okoreníme a posypeme bylinkami.
  2. Mleté mäso si spracujeme s vajíčkom, soľou, korením a namočenou žemľou.
  3. Na plát okoreneného mäsa dáme mleté mäso a pridáme údené plátky. Zrolujeme a môžeme previazať niťou. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou.
  4. Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do rúry predhriatej na 220 °C na hodinu. Dusíme.
  5. Po hodine vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme, stačí 10 –15 minút a vyberieme. Prerežeme a podávame s ryžou či zemiakmi