Šarišská pochúťka v zemiakovej placke

Autor receptu: huslicka

V každom regióne má tento recept iný názov. Môže sa robiť z kuracieho, morčacieho alebo aj bravčového mäska. Nám najviac chutí hydina.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na menšie pásiky. Z oleja, soli, čierneho mletého korenia, papriky sladkej aj pálivej a pretlačeného cesnaku si urobíme marinádu. Kuracie mäsko necháme v marináde asi 2 hod odležať. Môže byť aj zvečera do rána.
  2. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, rascu a majorán. Primiešame hladkú múku.
  3. Na panvici na mäsko si rozohrejeme trochu oleja a do horúceho vsypeme marinované kuracie prsia. Na horúcom oleji ich asi 7 - 10 min. restujeme. Ak je potrebné môžme pridať trošku vody aby sa mäsko nepripálilo. Keď je mäsko skoro hotové pridáme na kocky pokrájanú slaninku a klobásku. Zakryjeme. Keď slaninka a klobáska pustia šťavu pridáme šampiňony a zelenú na kocky nakrájanú papriku. Nakoniec ešte prisypeme mrazenú kukuricu, prikryjeme a necháme dodusiť.
  4. Na teflónovej panvici rozpálime trošku oleja a z pripravenej zemiakovej zmesy vyprážame zemiakové placky.
  5. Zemiakové placky naplníme mäsovou zmesou a prehneme napoly. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolky alebo príloha nemusí byť vôbec. Ako obloha je vhodná pokrájaná paradajka, paprika, uhorka s trochou olivového oleja.