Šarišská pochúťka v zemiakovej placke
Autor receptu: huslicka
V každom regióne má tento recept iný názov. Môže sa robiť z kuracieho, morčacieho alebo
aj bravčového mäska. Nám najviac chutí hydina.
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia narežeme na menšie pásiky. Z oleja, soli, čierneho mletého korenia, papriky sladkej aj pálivej a pretlačeného cesnaku si urobíme marinádu. Kuracie mäsko necháme v marináde asi 2 hod odležať. Môže byť aj zvečera do rána.
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, rascu a majorán. Primiešame hladkú múku.
- Na panvici na mäsko si rozohrejeme trochu oleja a do horúceho vsypeme marinované kuracie prsia. Na horúcom oleji ich asi 7 - 10 min. restujeme. Ak je potrebné môžme pridať trošku vody aby sa mäsko nepripálilo. Keď je mäsko skoro hotové pridáme na kocky pokrájanú slaninku a klobásku. Zakryjeme. Keď slaninka a klobáska pustia šťavu pridáme šampiňony a zelenú na kocky nakrájanú papriku. Nakoniec ešte prisypeme mrazenú kukuricu, prikryjeme a necháme dodusiť.
- Na teflónovej panvici rozpálime trošku oleja a z pripravenej zemiakovej zmesy vyprážame zemiakové placky.
- Zemiakové placky naplníme mäsovou zmesou a prehneme napoly. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolky alebo príloha nemusí byť vôbec. Ako obloha je vhodná pokrájaná paradajka, paprika, uhorka s trochou olivového oleja.