Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú treba utrieť (je horká), potom plátky nakrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
- Na panvici na oleji opražíme kocky baklažánu, pridáme posekaný cesnak, podlejeme červeným vínom a krátko podusíme, kým sa tekutina nevyvarí. Panvicu dáme preč z platne, pridáme rozdrobenú nivu a dochutíme čiernym korením, soľou a bazalkou.
- Naplníme klobúky šampiňónov, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť prikryté na 15 minút a ďalších 10 minút odokryté, kým syr nie je zlatohnedý a plnka nerobí bubliny.
|