Zapekané šampiňóny
Zapekané šampiňóny

Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 25. júla 2022
Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept)
Foto: kimlo

Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept. Viem, že počas letných horúčav nie je vhodné prikurovať Zobraziť celý popisPotreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept. Viem, že počas letných horúčav nie je vhodné prikurovať rozpálenou rúrou, ale ide o jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý dokáže nasýtiť.
Zdroj: internet

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g čerstvé
300 g menšie
5 ks menšia
4 strúčiky
200 g
1 PL
1 vetvička
 strúhaná (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a dáme predvariť asi na 8-10 minút. Cibuľu podľa veľkosti rozrežeme na polovice alebo štvrťky, šampiňóny na väčšie kúsky.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dáme do pekáča, posypeme grilovacím korením, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, polejeme troškou oleja a premiešame.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme smotanou a posypeme mozzarellou alebo iným druhom syra podľa chuti.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme v rozohriatej rúre na 180 °C prikryté asi 15 minút, potom odkryjeme a zapečieme 40 minút zo zlatista.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ľubovoľným šalátom, chutné je to aj s tatárskou omáčkou.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Pridávam sa, rád a s chuťou, k "predrečníkom". Veľmi chutný variant "praktického pekáčika" (vo viacerých obmenách saobjavujú aj na našom stole), ktorý rozhodne odskúšam aj u nás! Ďakujem za inšpiráciu a srdečne pozdravujem!
evelynba
Jednoduché, rýchle a istotne veľmi chutné. ***** Výborná inšpirácia, pre mňa ako na zavolanie - práve som na trhu kúpila nové zemiačky, také maličké, asi ako slivky a v "zápale boja" som kúpila 700 g-ové balenie krásnych šampiňónov a práve pred chvíľou som uvažovala, čo s nimi... Ukladám a určite urobím, kvôli horku skúsim v remoske. Ď.
1x kimlo
kimlo
@kvakac (25.7.2022 15:35)
Pravdu máš kamarát, jednoduché a veľmi chutné. Na také odľahčenie... :-)
kimlo
@terinka55 (25.7.2022 16:08)
Ďakujme za koment, o tom nepochybujem... treba vyskúšať, sám som bol prekvapený..
kimlo
@haji (25.7.2022 18:24)
Ďakujem za koment, oplatilo sa aj v tom teple... :-)
kimlo
@sracz (25.7.2022 18:48)
Som rád že som Ťa inšpiroval, ak vyskúšaš, pošli feedback, verím že Ti bude chutiť. Pozdravujem za veľkú mláku.
kimlo
@evelynba (26.7.2022 06:40)
Ideálny nákup presne na tento recept! Verím že si ho obľúbiš tak ako ja. :-)
marienka44
Ďakujem za recept, prišiel vhod. Mala som krabicu šampinónov a aj všetko ostatné. Syr som dala az po dopečení a vo vypnutej rúre sa roztiekol.


kimlo
@marienka44 (26.7.2022 14:40)
Ďakujem za koment a foto. Som rád že chutilo. Rímsky pekáč je dobrá voľba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia