Zapekané šampiňóny
Zapekané šampiňóny

Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 25. júla 2022
Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept)
Foto: kimlo

Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept. Viem, že počas letných horúčav nie je vhodné prikurovať rozpálenou rúrou, ale ide o jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý dokáže nasýtiť.
Zdroj: internet

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g čerstvé
300 g menšie
5 ks menšia
4 strúčiky
200 g
1 PL
1 vetvička
 strúhaná (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a dáme predvariť asi na 8-10 minút. Cibuľu podľa veľkosti rozrežeme na polovice alebo štvrťky, šampiňóny na väčšie kúsky.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dáme do pekáča, posypeme grilovacím korením, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, polejeme troškou oleja a premiešame.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme smotanou a posypeme mozzarellou alebo iným druhom syra podľa chuti.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme v rozohriatej rúre na 180 °C prikryté asi 15 minút, potom odkryjeme a zapečieme 40 minút zo zlatista.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ľubovoľným šalátom, chutné je to aj s tatárskou omáčkou.

    Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Pridávam sa, rád a s chuťou, k "predrečníkom". Veľmi chutný variant "praktického pekáčika" (vo viacerých obmenách saobjavujú aj na našom stole), ktorý rozhodne odskúšam aj u nás! Ďakujem za inšpiráciu a srdečne pozdravujem!
evelynba
Jednoduché, rýchle a istotne veľmi chutné. ***** Výborná inšpirácia, pre mňa ako na zavolanie - práve som na trhu kúpila nové zemiačky, také maličké, asi ako slivky a v "zápale boja" som kúpila 700 g-ové balenie krásnych šampiňónov a práve pred chvíľou som uvažovala, čo s nimi... Ukladám a určite urobím, kvôli horku skúsim v remoske. Ď.
1x kimlo
kimlo
@kvakac (25.7.2022 15:35)
Pravdu máš kamarát, jednoduché a veľmi chutné. Na také odľahčenie... :-)
kimlo
@terinka55 (25.7.2022 16:08)
Ďakujme za koment, o tom nepochybujem... treba vyskúšať, sám som bol prekvapený..
kimlo
@haji (25.7.2022 18:24)
Ďakujem za koment, oplatilo sa aj v tom teple... :-)
kimlo
@sracz (25.7.2022 18:48)
Som rád že som Ťa inšpiroval, ak vyskúšaš, pošli feedback, verím že Ti bude chutiť. Pozdravujem za veľkú mláku.
kimlo
@evelynba (26.7.2022 06:40)
Ideálny nákup presne na tento recept! Verím že si ho obľúbiš tak ako ja. :-)
marienka44
Ďakujem za recept, prišiel vhod. Mala som krabicu šampinónov a aj všetko ostatné. Syr som dala az po dopečení a vo vypnutej rúre sa roztiekol.


kimlo
@marienka44 (26.7.2022 14:40)
Ďakujem za koment a foto. Som rád že chutilo. Rímsky pekáč je dobrá voľba.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha