Saltimbocca alla romana a patate alla birra fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 28. mája 2011
Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept)
Foto: sjuz

Po slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:) Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly - obed bol za hodinku hotový,veľmi chutný a ľahký.

Suroviny

podľa počtu stravníkov zadné
na plátok mäsa 1-2 lístky čerstvá
 klasické
toľko plátkov, koľko je plátkov mäsa
príloha:
ja som dala 10 menších uvarené v šupke alebo vo vode
5-6 plátkov
1 väčšia
vetvička čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko jemne naklepané osolíme a okoreníme. Navrch položíme plátok prosciutta, a špáradlom pripichneme lístoček šalvie. Keď je mäsko väčšie, môžeme dať dva lístky.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si obalíme v múke.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si rozohrejeme maslo a olivový olej.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko opekáme na panvici šunkou dolu, cca 3-5 minút - do zlata.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko otočíme, a opekáme pomaly z druhej strany.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po cca troch minútkach podlejeme približne deci vínkom, panvicou potrasieme, aby sa šťava premiešala,a prikryjeme. Necháme dusiť cca 3-5 minút. Keď je šťavy málo, môžeme podliať vývarom - ale veľmi mierne - tak približne pol dcl až deci maximálne.

  7. 7

    Na prílohu potrebujeme uvarené zemiaky - ja som varila v šupke na pare.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na oleji s maslom opražíme cibuľu na plátky, slaninku,rozmarín a vysypeme do zapekacej misy. Pridáme ešte plátok masla.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemiaky nakrájame, a vložíme do zapekacej misky, podlejememe pivom, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme zapiecť do rúry, kým nechytia zlatý povrch. Na obr. sú zemiaky ešte pred zapečením.

    Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäsko uložíme na tanier, podlejeme šťavou a podávame so zapekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

sovka62
No úplne super. Teľaciny som ako diétar prejedla v detstve, ale to mi ju dávali len varenú alebo dusenú na vode. Odvtedy som ju jedla len ako Wiener Schnitzel, ale veru aj takto by sa dala zjesť. Vyskúšam, len čo sa najbližšie s teľacinou stretnem.
hubata
Ja som veru u nás tiež nevidela teľacinu ..... Zaujalo ma to pivo na tých krumľoch, to by sa starý zalizoval !
babidka
je to velmi chutne , uz som to skusala s kuracinou kedze telacie zozeniem iba mimoriadne ...tie zemiacky su tiez zaujimave :-)
frezia68
Vyskúšam s kuracím,ale ináč podľa Teba,lebo je to rýchle a dobréééé:-)))
honestka
telacinu mame pomenej, ale mas pravdu, takto upravena je yummy!
noelia
Dakujem za pripomenutie skveleho sposobu....sa rychlo a naozaj vonavo....napapat....medzi kuracie masko a a parmsku sunku sa este pred oprazenim na panvici da dat troska struhaneho parmazanu ci aj ineho syra, vlozit do vnutra ci pripichnut zvonku aj vetvicku rozmarinu a efekte je dokonaly a vonavyyyyyyyyyy. Chystam sa prilepit na Varechu prave tento recept ....a aj ako sa daju takto pripravene kuracie prsia vofolii v pohode skladovat v chladnicke a potom naozaj len ako rychlovka "opanvicovat", tanier oblozit narychlo pripravenym salatom ....A JE TO !!
Nech je original z akejkolvek krajiny, ak to zjeme s chutou a laskou na Slovensku, receptik nabijeme vlastnou energiou a potom sa uz zakonite odlisuje od originalu. Ved je to jedno, hlavne ze nam chuti a vieme, ze papame, aby sme sa starali o nase tela a zili.....a nie naopak !!
Zelam vsetkym Varechacom prijemny a Svetlom a laskou nabity majovy den......bola som takmer tyzden mimo domova i internetu, ale som rada, ze vas vsetkych mam......"HASTASIEMPRE" - v spanielskom preklade znamena ze "do videnia ako vzdy".....
mamenka
Výborný recept, dobrý nápad. Len zemiaky by som radšej ošúpala a tak varila v pare. Pod šupkou je vždy tá najnezdravšia časť, ktorá pri varení vsiakne do zamiakov. Teda surové ošúpať a šup do pary. Tak pripravujem zemiaky aj na šaláty. Vyskúšajte a overte si, že je to tak zdravšie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha