Šalát z maslovej tekvice a fazule

Autor receptu: martinis

Je zelený štvrtok, tak aj ja čímsi prispejem - síce tu veľa zelenej nie je, ale ako fajn príprava na veľkonočné nákupy, upratovanie a samozrejme hodovanie je tento zeleninový šalát celkom vhodný ;)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Recept inšpirovaný knihu Šaláty na celý rok. Maslovú tekvicu zbavíme šupy a jadierok, nakrájame na menšie kocky a dáme pariť na 10 minút. Medzitým očistíme a umyjeme mrkvy, potom ich nakrájame na rezančeky a zhruba 4 minúty pred koncom parenia ich vložíme do hrnca k tekvici.
  2. Veľké paradajky nakrájame na kocky, cherry prepolíme a vložíme do misy. Pridáme k nim fazuľu, zľahka osolíme a premiešame. Na taniere uložíme šalát. Tekvicovo-mrkvovú zmes vyberieme z pary, osolíme a naložíme na taniere.
  3. Pridáme aj fazuľu s paradajkami a všetko posypeme hrozienkami a nasekanou jarnou cibuľkou. Na dressing zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, biely jogurt, soľ a čerstvo namleté čierne korenie. Dressingom pokvapkáme šalát, ozdobíme koriandrom a servírujeme.