Foto: mariaklara
Recept na tento šalát si robím vždy podľa toho, čo mi špajza ponúkne. Mám ho veľmi rada, chutí mi hlavne ako príloha k obedu Zobraziť celý popisRecept na tento šalát si robím vždy podľa toho, čo mi špajza ponúkne. Mám ho veľmi rada, chutí mi hlavne ako príloha k obedu a viem ho zjesť hoci aj s maslovým chlebom na olovrant.
porcie
príprava
Suroviny
7-8 listov, alebo ľadový šalát |
|
10-12 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks, (menší) |
|
15-20 ks, (zelené) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks, menšia |
|
1 ks, nastrúhaná menšia |
|
1-2 ružičky |
|
1-2 ružičky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie.
-
2
Pokrájame postupne všetku zeleninu, pór, papriku.
-
3
Pridáme olivy.
-
4
Môžeme pokrájať karfiol, brokolicu, paradajky.
-
5
Čínsku kapustu. Pridáme olej, ocot a med, z ľahka premiešame.
-
6
Podľa sezóny si môžeme ľubovolne dopĺňať aj inú zeleninu, napr. uhorky, kaleráb, cukinu alebo mrkvu, ktoré postrúhame do šalátu.
Diskusia k receptu