Šalát z čínskej kapusty fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 17. januára 2011

Recept na tento šalát si robím vždy podľa toho, čo mi špajza ponúkne. Mám ho veľmi rada, chutí mi hlavne ako príloha k obedu Zobraziť celý popisRecept na tento šalát si robím vždy podľa toho, čo mi špajza ponúkne. Mám ho veľmi rada, chutí mi hlavne ako príloha k obedu a viem ho zjesť hoci aj s maslovým chlebom na olovrant.

2-3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

7-8 listov, alebo ľadový šalát
10-12 ks
1 ks
1 ks
1 ks, (menší)
15-20 ks, (zelené)
2 PL
2 PL
2 PL
1 ks, menšia
1 ks, nastrúhaná menšia
1-2 ružičky
1-2 ružičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame postupne všetku zeleninu, pór, papriku.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme olivy.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme pokrájať karfiol, brokolicu, paradajky.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čínsku kapustu. Pridáme olej, ocot a med, z ľahka premiešame.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podľa sezóny si môžeme ľubovolne dopĺňať aj inú zeleninu, napr. uhorky, kaleráb, cukinu alebo mrkvu, ktoré postrúhame do šalátu.

    Šalát z čínskej kapusty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zuzu1986
keby mi to takto pekne niekto pripravil a doniesol :-D super
agora
a soľ a korenie nič ? je to fajne aj bez toho? musím vyskúšať.
mariaklara
tonicka53, ďakujem za uznanie, zuzu1986, ale veď to je radosť urobiť si takýto šalátik, o to ti bude lepšie chutiť, keď si ho urobíš sama. hviezdickaz, ani ja som olivy nemala rada, keď som sa dozvedela, aké sú zdravé, zmenila som názor aj chuť. zdenuschka, máš pravdu. agora, ani soľ, ani korenie, veď načo to soliť, či koreniť, takto je to najzdravšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia